Mindfulness Massage

wat is mindfulness?

Wat is mindfulness? Mindfulness betekent: aandacht geven, je bewust zijn van wat er gebeurt en in contact zijn met wat je daarbij ervaart. Met mindfulness leer je om je aandacht te richten op wat zich nu voordoet, van moment tot moment. Met een accepterende innerlijke houding. Hoe doe je dit? Met meditatieve (ademhalings)oefeningen en lichaamsbewustzijn. Je leert mindfulness door met aandacht te ervaren, al doende te leren. 

 

Ter inspiratie het volgende verhaal uit de vraag van Muis van Minke Mulder:

Op een dag vroeg de kleine muis aan de wijze egel:

'Waar gaat het eigenlijk om? Gaat het erom dat je zoveel mogelijk nootjes verzamelt, zodat je heel veel hebt als je oud bent? Of dat je zo vaak mogelijk zo ver mogelijk weg gaat, zodat je daarna weer naar huis kunt? Gaat het erom dat je zo veel mogelijk vrienden maakt, zodat je nooit alleen bent? Dat je zoveel mogelijk leert, zodat je later alles weet? Of gaat het er misschien om dat je zo weinig mogelijk doet, zodat je niet moe wordt?'
Nou?
De wijze egel dacht na, en dacht nog wat, en nog wat en zei tenslotte: 'Het gaat om aandacht!' 'Aandacht?' vroeg de muis. 'Voor wat?' 'Aandacht voor de nootjes die je verzamelt, aandacht voor de reizen die je maakt, aandacht voor je vrienden, aandacht voor wat je leert, en aandacht voor het nietsdoen' zei de egel.
'Aha! zei muis. 'Zoveel mogelijk?

Bron: De vraag van Muis, Minke Mulder